2. Vælg den rigtige titel
Det er vigtigt at have en titel som skiller sig ud, men mange glemmer at titlen er en af de vigtigste elementer for søgemaskinen til at rangere din video. Det er derfor vigtigt dit keyword indgår korrekt i videoens titel. Hvis du eksempelvis ønsker at rangere din video højt på ”tips til billedredigering”, er det vigtigt din titel hedder noget i stil med ”tips til billedredigering i 10 trin” og ikke ”10 trin med tips til billedredigering”. Starten af titlen er altid det bedste sted for et keyword, og husk at det skal indgå på en naturlig måde.
3. Lav en gennemtænkt og grundig beskrivelse
Som tidligere beskrevet kan Googles bots ikke se videoen eller lytte til videoen (endnu), og derved vide hvad indholdet i videoen er. Derfor er det vigtigt med en lang og gennemarbejdet SEO tekst, som beskriver indholdet og samtidigt indeholder dine udvalgte keywords. En god tommelfingerregel er en tekst på minimum 200 ord. Husk også i beskrivelse at lave links til din hjemmeside og sociale medier, så dit publikum nemt kan få et overblik over, hvor de kan finde dig eller dit produkt.
4. Brug tags
Tags er inden for SEO arbejdet på hjemmesider ikke længere relevant, men for YouTube-videoer er historien lidt en anden. Så udover at vælge en relevant kategori til din video, skal du også huske at bruge tags. Husk at brug dem aktivt på alle dine videoer. Sæt dig ind i hvad dit publikum vil søge efter for at finde din video, og brug så disse keywords som tags. Dette er igen med til at rangere dit indhold højere, og gøre det nemmere for søgemaskinen at indexere det korrekt.
5. Del dit indhold på de sociale medier
Det lyder simpelt, men ikke alle husker at bruge tiden på, at dele deres videoer på de sociale platforme. Del dine videoer, og forhåbentligt vil dit netværk dele dem med deres. På den måde kan det være medvirkende til at skabe den klassiske domino effekt, som vil betyde flere og flere visninger. Dette er en positiv spiral for din video, da flere visninger betyder højere rangering, som igen betyder endnu flere visninger.
Det er mange gange ikke tilstrækkeligt at dele dine videoer alene i dine private netværk, så husk også at arbejde aktivt med at dele det i eksterne. Et godt tip kunne være at bruge eksempelvis Linked Ins gruppe funktion. Meld dig aktivt ind i nogle relevante fællesskaber, som deler dine interesser. Mange gange er chancen for at få dit indhold delt med relevante modtagere højere her, end hvis du kun deler det med dine venner og familie på facebook.