Eventvideo – hvorfor dog det

139597-OSPPXE-170.jpg

Hvis du afholder et event, såsom en messe, festival, awardshow, sports arrangement osv., kan en eventvideo være det perfekte værktøj til at promovere dit event, så potentielle deltagere til eventet kan blive eksponeret for hvad du har at tilbyde på en visuel måde, hvor de kan se hvad de kan opleve på eventet og dermed bedre tage stilling til om de vil deltage, end hvis det var en flyer med en kort tekst beskrivelse og nogle billeder. Videoen formidler meget bedre stemningen ved eventet, så seere lettere kan forestille sig, hvordan det vil være at deltage i eventet.

Eventvideo frem for billeder?

Når du har en eventvideo, har du en video, som er meget mere delevenlig på sociale medier, som f.eks. Facebook, Linkedin etc., faktisk er video den type indhold på Facebook, som bliver interageret med mest, op til 13,92%[1] af målgruppen, som ser et opslag med en video interagerer med opslaget, ved enten at like, kommentere eller at dele opslaget. Video er dermed det bedste værktøj, til at eksponere sit event med på de sociale medier.

Forberedelse

Når der skal laves en eventvideo, er det vigtigt at være godt forberedt inden eventet starter, for som ved en normal video kan man altid tage flere optagelser, indtil man har den helt rigtige optagelse i kassen, så der er mere fleksibilitet. Men et event er kendetegnet ved at det foregår på en bestemt lokation, en specifik dato og tidspunkt, så når eventet er færdig har man ikke nogen chance for at tage optagelserne om.  Man skal på forhånd finde ud af hvad er det vigtigste at få med i videoen. Især hvis det strækker sig over flere dage, giver det ikke mening at filme det hele, en video på flere minutter om eventet, vil ingen se, hold det kort på 1 min., hvis videoen varer 2 min., vil 50% [2]trykke stop undervejs i videoen og dermed ikke se den til ende. Når vi ved videoen kun skal vare 1 min. kan vi ligeså godt være effektive og udvælge de tidspunkter i løbet af eventet hvor vi regner med der er flest deltagere at filme og de steder og dele af eventet, som vi forventer har størst interesse og som vi gerne vil fortælle foregår til eventet.

note.jpg

Eksempel

Her kan du se et par eksempler f. eks.et event vi filmede hos Syddansk Universitet, hvor vi sammen med arrangørerne planlagde at vi skulle fange optagelser af gruppearbejde, frokost, oplæg og award ceremoni. Det giver et godt indblik i hvor mange forskellige dele af eventet man kan fange i en video og samtidig skabe en overordnet fortælling om et fantastisk event.

Efter og før event

ONZ74M0.jpg

Men hensyn til promovering af event, kan man anvende den producerede eventvideo til næste års event, hvis det er en tilbagevendende begivenhed, for at fortælle hvad der skete sidste år og dermed lokke deltagere til dette års event. Videoen kan også bruges efterfølgende, til at promovere deltagere, sponsorer og arrangører af eventet, så de har et produkt der kan fremvise hvad der skete under eventet, som kan være vigtigt for sponsorer, så de ved hvad de har gået for deres sponsorkroner. Forud for et event, kan videoen deles på diverse sociale medier, som Facebook, Google+, LinkedIn, Twitter, Instagram etc. Afhængig hvilken type event og hvem ens målgruppe er, foruden de sociale medier man kan også lægge den på en evt. eventhjemmeside og på YouTube, hvor den kan få organiske seere eller man kan annoncere videoen og dermed hente mange seere og potentielle deltagere til eventet.

Hvis du har spørgsmål til dit forestående event, kan du altid kontakte os på palle@quarkypoint.dk.


[1] https://locowise.com/blog/facebook-analysis-march-videos-and-photos-rule-engagement-totally

[2] https://wistia.com/blog/does-length-matter-it-does-for-video